День подяки щорічно відзначають у четвертий четвер листопада. У 2021 році свято припадає на 25 листопада. Попри те, що День подяки це національне свято у США, воно широко відоме у всьому світі.

🥳🥳🥳
☝
Своїм корінням свято сягає 1620 року, коли після двомісячного плавання до берегів Америки причалив англійський корабель «Mayflower», на якому знаходилися близько ста пілігримів, які розшукували нові вільні землі. Перша зима мандрівників стала суворою: багато хто загинув, проте ті, хто вижили, навчилися полювати, вирощувати боби, кукурудзу, гарбузи – все завдяки місцевим жителям. У результаті переселенці влаштували свято, як знак подяки Богу за щедрість. На свято запросили індіанців – так пройшов перший у світі День подяки.
🥰
Цей день прийнято проводити у теплому родинному колі. За обідом збирається декілька поколінь, щоб подякувати за всі дари, що вони отримали протягом року.
🍗
Головною стравою на столі в цей день є індичка, подана під соусом з журавлини. Також на святковий стіл подають гарбузовий пиріг, пюре з солодкої картоплі, зелені боби та інші страви, які згідно з переказами, були на столі перших переселенців.
🙌
Крім цього напередодні Дня подяки прийнято робити добрі справи. Дуже популярна серед благодійників роздача безкоштовних обідів бездомним і малозабезпеченим.
День подяки чудова нагода зібрати родину за вечерею та провести час разом.
❤️